Zavari bez muke – Virtuelna realnost

U nameri da prevenstveno mladima, a i ostalim kategorijama, približi zanimanje Zavarivača, program Znanjem do posla je razvio Virtuelnu Realnost tj. VR aplikaciju, koja omogućava osobi da kroz naočare koje nosi, stekne uvid, kako izgleda zavariti metalni deo i bar na kratko osetiti , kako izleda posao zavarivača.

Priliku da prvi u šabačkom Job Info Centru proba ovo virtuelno iskustvo, imao je  Vlada Jovanović iz DIMARK SOLUTIONS

Po njegovim rečima delovalo mu  je kao da se zaista nalazi u radionici, posebno kada bi mu majstor sugerisao šta treba da popravi u radu I kako da upravlja delom za zavarivanje.

Nakon Vlade, imali smo priliku i da ugostimo Roberta Avdića iz SPORTSKOG SAVEZA OSOBA SA INVALIDITETOM – ŠABAC (SSOSI), koji je naveo da ovaj alat može biti veoma interesantan I osobama sa invaliditetom da bar digitalno osete kako izgleda rad na poziciji Zavarivača.

Za sam kraj i naše drage koleginice Iz Job Info centra Šabac  Marije Ristić I Mirjane Dragojević su imale prilike da koriste “digitalini aparat za varenje” I našalile su se da im se isplati dnevnica za ovaj rad.
Svakako su bile profesionalne I iznele predloge za unapređenje celog iskustva, kao I uvođenje novih poslova I aktivnosti koje ćemo rado implementirati u nova VR iskustva.